Cookiedough Päronpaj
Fyllning
En burk konserverade päronhalvor (400 g)
1 tsk vaniljessens + lite florsocker alt. socker
1 lime
Smuldeg
150 g mjölkfritt smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
5 msk socker
1/2 dl ströbröd
Börja med att smöra en ugnssäker form. Skiva päronhalvorna och sprid ut i formen. Strö över vaniljessensen (som är en tokmycket godare version utav vaniljsocker). För att det är en väldigt liten mängd som krävs blandade jag ut det med lite florsocker för att göra det lättare. Har man inte vaniljessens kan man använda vaniljsocker men då dubbla mängden. Ta sedan fram din lime och ett rivjärn riv lös! Hela limens skal ska sedan strös över päronen. Sen tar du och delar limen och pressar en halva över päronen. Fint ska det va.
Ta och halvsmält smöret och blanda sedan i mjöl,socker och salt. Rör ihop till en jämn deg och fördela över päronen. Strö över ströbrödet och hutta sedan in formen i ugnen mellan 15-20 min på 200 grader. Håll koll på pajen och när den börjat få fin gyllenbrun färg är den redo att tas ut.
Kalasgod paj helt utan djur, gratulerar! Jag och Erika slängde ihop den här i eftermiddags för att ha något att bjuda på när släkten kom för att checka in hennes lya, de älskade den här jäkeln! Skrapade faten gjorde de. Vi serverade den med oatleys vaniljglass och det var en bra kombo. men möjligheterna är ju oändliga, go nuts!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar