tisdag 18 januari 2011



Multilökig tomatsås till din favvopasta

1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl purjolök
1 grönsaksbuljong
1 burk skalade tomater i tomatjuice
1 msk tomatpure
1 dl persilja
Örtsalt
Svartpeppar
Spiskummin
Oregano
Kryddpaprika
Citron

Hit it! Pressa vitlöksklyftorna i en stekpanna och var inte blyg med olivoljan. Häll i persiljan och låt detta fräsa en liten stund tillsammans med örtsalt och svartpeppar efter smak. Smula i buljontärningen och de övriga löksorterna. Pressa även i lite citronsaft, ca 2 msk. Fräser det på allt för bra, ha i ytterligare lite olja eller ha i en skvätt vatten. Låt allt fräsas ihop i några minuter och ha sedan i tomaterna och tomatpuren. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen så att det får stå och småputtra. Ju längre tid det får stå och gotta till sig, ju finare blir smaken a la italiano. Krydda det som nu är på väg att bli en finfin pastasås med rikligt av spiskummin, runt 1 msk oregano och kryddpaprika efter smak.

Du är nuuuuu i mål, prego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar