söndag 20 februari 2011

Söndagskaka


Kakmonstrets chokladkaka

175 g djursnällt smör
2 1/2 dl socker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1/2 dl strödadlar
1/5 dl ströbröd
1 tsk vaniljessens
1 1/4 sojagrädde
75 g valfri mörk choklad (helst med någon spexig smak t.ex. apelsin/mint krokant)

Börja med att slå på ugnen och ratta in 175 grader. Passa även på att flytta ned gallret till nedersta nivån och när du ändo är i förberedningsfasen smöra och ströbröda valfri ugnsform. Ju tjockare kaka du är ute efter, ju mindre form.

Smält smöret i kastrull/i mikron och blanda sedan i socker, kakao och vaniljessensen. Rör runt och fortsätt sedan med resterande "torra" ingredienser men spara på chokladen. Avsluta med att röra ned sojagrädden lite i taget tills du har fått en jämn konsistens på smeten. Häll ned den i formen och strö nu på chokladen. Peta gärna ned den med någon passande tillhygge annars bränns lätt ytan och det vill du inte. Sätt nu in formen och grädda i runt 20-25 minuter, kakan är klar när den har stagnerat i mitten. Låt kakan kallna och ha den gärna i kylskåpet i någon timme innan den åker ned i magen, den blir väldigt lyxigt kladdig på det sättet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar