Rebellröda rödbetsbiffen
6 färska rödbetor
2 mellanstora lökar
3 msk soya
3 tsk svartpeppar
2 tsk citronpeppar
3 dl majsmjöl
2 dl vatten
1/2 dl olja
Skala dina inte allt för fina rödbetor och upptäck hur fina de är under ytan och hur röd du kommer bli på händerna! Riv dem sedan på ett rivjärn och lägg dem i en lite större bunke. Hacka löken och stek mjuk i olja, tillsätt både soya och de 2 olika pepparsorterna och låt fräsa med tills du känner att kryddorna börjat dofta. Skrapa ned löken och dess kryddiga polare och ha i mjölet tillsammans med vatten och olja. Beroende på hur saftiga rödbetorna är kan mängden mjöl och vätska variera lite, men det ska bli till en sammanhängande massa, är du osäker provstek en liten mängd av röran innan så att du är säker på att det håller ihop ordentligt. Jag använde majsmjöl för jag ibland kan tycka att vetemjöl lätt sätter smak på biffar, men man kan använda mjölsort efter smak. Iallafall, när du har koll på att din smet är i form för att stekas, kan du använda en slev för att dutta ut passande stora biffar i stekpannan. Stek i olja på medelvärme ca 4 min på varje sida, är det svårt att få biffarna att hålla ihop höjer du bara värmen ett snäpp. Blir runt 10 stycken, så att använda sig av två stekpannor är en helt ok idé!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar